Det er meget forskelligt, hvordan visdomstænder er placeret i munden. Nogle visdomstænder er fuldt frembrudte og funktionsdygtige, andre er kun lige begyndt at kigge frem, og nogle igen ligger dybt nede i kæbeknoglen tæt på nerven, der forsyner kæben.

Hvis en visdomstand er helt eller kun delvist frembrudt, kan der opstå betændelse omkring tanden. Ofte giver det smerter, og det kan betyde, at tanden skal fjernes kirurgisk. Det sker også, at der opstår cyster eller andre forandringer omkring tanden, der ligeledes gør, at den skal fjernes. I tilfælde, hvor der er tæt relation til nerven, bør visdomstanden fjernes af en specialtandlæge i tand-, mund-, og kæbekirurgi.

Hos Specialtandlægerne i Bredgade har vi flere specialtandlæger med erfaring og dokumenteret efteruddannelse i kirurgisk fjernelse af visdomstænder. Til gavn for patienten har vi valgt, at det ikke skal koste mere at få en visdomstand fjernet kirurgisk hos os, end det gør hos de fleste almindelige tandlæger.

På den måde håber vi at kunne bidrage til, at både komplicerede og ukomplicerede visdomstænder bliver fjernet af specialtandlæger med særlige kompetencer, da dette i sidste ende er til gavn for patienten.

Behandlingen

Før:

Vi skal altid bruge et ortopantomografi, dvs. et røntgenbillede, som giver et overblik over tænder og anatomiske strukturer i kæben. I tilfælde, hvor visdomstanden ligger omkring nerven, vælger vi ofte også at tage en 3D-scanning af kæbeområdet, så vi præcis kan se, hvordan tanden ligger i forhold til kæbestrukturen og nervebanerne.

Under:

Specialtandlægerne i Bredgade er indrettet med operationsstuer. Det betyder, at vi fjerner tanden på en operationsstue med steril opdækning. Formålet med dette er at minimere risikoen for, at patienten pådrager sig en infektion.

Vi tilstræber altid at gøre vores behandlinger smertefri ved at lægge lokalbedøvelse, men hvis patienten ønsker det, kan vi også udføre operationen i fuld narkose. Med vores grundige erfaring og et kirurgisk setup, er det altid muligt for os at fjerne selv de mest komplicerede visdomstænder på under 30 minutter.

Efter:

Når en visdomstand er fjernet, vil der være en naturlig hævelse i nogle dage. Kæbeknoglen vil selv lukke hullet, hvor tanden har siddet. Vi anbefaler, at man de første dage efter operationen spiser blød og kold føde.

Desuden anbefaler vi, at man efter operationen tager smertestillende for at minimere gener efter operationen. Når operationen er overstået, gennemgår vi altid særlige forholdsregler med patienten.

Make an appointment!

Har du spørgsmål? Ring til os nu!

+45 33 13 02 09

001 234 56 78

Have any questions?
Call us now!

KontaktInfo

Adresse

Nørre Voldgade 16, st. tv,
1358 København K

Parkering

Der er parkeringer i nærheden af klinikken

Ring til os i dag

+45 33 13 02 09
...

Åbningstider

Mandag - Fredag …... 08.30 – 16.00
Lørdag og søndag ……… Lukket