Det sker, at det er nødvendigt med en rodspidsoperation efter en rodbehandling, hvor tandlægen grundet tandens rodnet ikke har kunne rense rodkanalerne fuldstændigt op.

Når der går betændelse i en rodspids, giver det ikke de store gener til at starte med. Der er dog mulighed for, at betændelsestilstanden kan udvikle sig til mere alvorlige sygdomme som eksempelvis en tandbyld. Derfor er det vigtigt at få behandlet en rodspidsbetændelse.

Denne behandling består ofte i en rodspidsoperation, hvor rodspidsen fjernes/amputeres. Det skyldes, at rodnettet nederst i tanden er så småt, at det er umuligt at få renset hele systemet, hvor der kan gemme sig bakterier.

Nedenfor kan du læse mere om operationen, hvordan den foregår, og hvordan symptomerne på rodspidsbetændelse kommer til udtryk.

Behandlingen

Før:

Ved en betændelse i rodspidsen vil patienten ofte opleve en let smerte, når der tygges, og tanden kan skifte farve. Har vi mistanke om rodspidsbetændelse, vil vi bekræfte det med en røntgenfotografering, hvor betændelsen vil kunne ses som en mørke skygge. På baggrund af betændelsens omfang og placering og patientens historik kan vi vælge at foretage en rodspidsoperation. For at lave en rodspidsoperation kræver det, at tanden i forvejen er rodbehandlet.

Under:

Ved en rodspidsoperation fjernes tandens rodspids, der sidder fast i kæben. Vi starter med at lægge en lokalbedøvelse. Dernæst åbner vi tandkødet på siden af kæben, og der bores ind til tandens spids. Her fjernes den inficerede rodspids, og vi desinficerer og renser tanden nedefra og lægger en steril fyldning i rodspidsen. Derefter lukker vi pænt tandkødet sammen igen med små sting.

Efter:

Kæbeknoglen vil selv fylde hullet under tanden ud med tiden. Vi holder øje med, at operationen har den ønskede effekt, og at der ikke længere er infektion i tanden. Vi anbefaler, at man de første dage efter operationen spiser blød og kold føde. Desuden anbefaler vi, at man efter operationen tager smertestillende for at minimere gener efter operationen. Når operationen er overstået, gennemgår vi altid særlige forholdsregler med patienten.

Har du spørgsmål? Ring til os nu!

+45 33 13 02 09

001 234 56 78

Have any questions?
Call us now!

KontaktInfo

Adresse

Nørre Voldgade 16, st. tv,
1358 København K

Parkering

Der er parkeringer i nærheden af klinikken

Ring til os i dag

+45 33 13 02 09
...

Åbningstider

Mandag - Fredag …... 08.30 – 16.00
Lørdag og søndag ……… Lukket