Parodontitis (tidligere kaldet paradentose og parodontose) er en betændelsessygdom i tandkødet og knoglen omkring en tandrod. Det opdages typisk ved, at tandkødet er ømt og bløder, når det undersøges eller man børster tænder. Det viser sig også ved, at der er en fordybet tandkødslomme på 5 mm eller derover, og at der er nedbrud af knoglen omkring tanden.

Er der tale om et slemt tilfælde, hvor nedbrydning af knoglen er begyndt, kan det være nødvendigt med en kirurgisk behandling af parodontitis. Hos Specialtandlægerne i Bredgade udføres dette af Christian Damgaard.

Behandlingen

Før:

Vi handler altid på baggrund af de symptomer, vi ser hos patienten. Ser vi tegn på betændelsestilstand, vurderer vi, om det er nødvendigt at åbne tandkødet op, eller om vi skal lave en dybdegående tand- og tandrodsrensning.

Under:

En tand- og tandrodsrensning kan ofte udføres af en almindelig tandlæge eller tandtekniker.

Der kan dog også henvises til et samlet forløb hos en specialtandlæge som Specialtandlægerne i Bredgade. Vi diagnosticerer problemet og gennemfører en udvidet tandrensning og tandrodsrensning.

I tilfælde af, at der er en fordybet tandkødslomme, tyder det på, at vi må lave en kirurgisk behandling af parodontitis – også kaldet parodontalkirurgi.

Her åbnes der i tandkødet for at give overblik over det knoglesvind, der måtte være og eventuelle lokale forhold, der kan forklare betændelsestilstanden. Inden vi åbner, lægger vi naturligvis en lokalbedøvelse, så behandlingen er helt smertefri.

Med åbningen af tandkødet er der også fri adgang til tandrodsoverfladen, og derfor er det muligt at foretage en rensning her.

Det er muligt, at der skal foretages en knogleopbygning, hvis skaden på knoglen er omfattende.

Slutteligt rettes der op på uhensigtsmæssig placering af tandkødet omkring tanden.

Gennemsnitligt reduceres tandkødslommen med 2,8 mm, og i 16 % af tilfældene reduceres den med mere end 4 mm.

Efter:

Når behandlingen er gennemført, skal der løbende holdes øje med, at problemet ikke vender tilbage. Man skal være opmærksom på, at tandkødsbetændelse kan findes lokalt og i hele eller store dele af munden på samme tid.

Hvis der er udført en operation, anbefaler vi, at man de første dage efter operationen spiser blød og kold føde. Desuden anbefaler vi, at man efter operationen tager smertestillende for at minimere gener efter operationen. Når operationen er overstået, gennemgår vi altid særlige forholdsregler med patienten.

Har du spørgsmål? Ring til os nu!

+45 33 13 02 09

001 234 56 78

Have any questions?
Call us now!

KontaktInfo

Adresse

Nørre Voldgade 16, st. tv,
1358 København K

Parkering

Der er parkeringer i nærheden af klinikken

Ring til os i dag

+45 33 13 02 09
...

Åbningstider

Mandag - Fredag …... 08.30 – 16.00
Lørdag og søndag ……… Lukket